Osmosebewassing

Wat is osmose?

In normaal leidingwater zitten mineralen en zouten die op het oppervlak van uw ramen achterblijven wanneer het water is opgedroogd. Hierdoor ontstaan de bekende kringetjes. Het pure (osmose) water waarmee de telescopische glas- en gevelbewassing wordt uitgevoerd wordt verkregen door een proces waarbij leidingwater gefilterd wordt. Leidingwater heeft een vervuiling van ongeveer 240 TDS (Total Dissolved Solids / hoeveelheid opgeloste stoffen)Bij gefilterd leidingwater zijn alle bestanddelen zoals zouten, mineralen en kalk uit het water gefilterd. Wat overblijft is puur (osmose) water dat na verdamping geen vlekken achterlaat op ramen en andere oppervlakken. Simpelweg omdat er niets meer in het water aanwezig is wat vlekken kan achterlaten.

Hoe werkt osmose bewassing (telescoop-bewassing)?

Het osmosewater zit in een tank waaraan een pomp is bevestigd. Deze pompt het water via een haspel, waar ongeveer 100 meter werkslang op zit, naar een telescoopsteel. Deze telescoopsteel is voorzien van een borstel. Hiermee wordt het oppervlak schoongeborsteld. Tegelijkertijd wordt het osmosewater op het oppervlak gespoten en wordt de overige vervuiling weg gespoeld.

Na het wassen wordt er op de ramen een waterbed met osmose water verneveld, zodat alle vuiligheid weg wordt gespoeld.

Vervolgens wordt het gewassen raam nat achtergelaten, in tegenstelling tot de bekende manier van traditionele glasbewassing, waarbij na het wassen de ramen worden droog getrokken met de wisser. Bij osmose water is dit niet nodig, want in het water bevindt zich geen enkele vorm van vervuiling, waardoor het raam zowel vlekvrij als streeploos opdroogt, en daarmee dus geheel schoon is.

Door de eigenschap van puur (osmose) water, een diepreinigend vermogen, worden oppervlakken diep tot in de poriën gereinigd zodat er een optimaal reinigingsresultaat ontstaat. Als het osmosewater op het oppervlak wordt gespoten gaat het een verbinding aan met het aanwezige vuil. Het osmosewater trekt als het ware het vuil van het oppervlak af, zelfs tot uit de poriën van het glas. Bewassing met osmosewater is dus per definitie schoner en dieper dan de traditionele bewassing.

Wel heeft bewassing met osmose water mogelijk de eerste 1 a 2 keer een minder resultaat. We komen dit natuurlijk kosteloos herstellen.

Dit komt omdat het zgn. restvuil wat in de kieren van ramen, kozijnen en luchtroosters zit, wordt los gespoeld en na verloop gaat druipen. Meldt dit uiterlijk de volgende werkdag en we komen het natuurlijk kosteloos herstellen. Bij traditionele bewassing met zeep blijft er na het schoontrekken van het glas een moleculair laagje zeep achter. Deze laag zie je niet, maar is wel als hechtlaag aanwezig.

Osmose glas- en gevelbewassing is een professionele manier om glas, aluminium, kunststof en beplating te reinigen. Deze manier van reinigen is perfect inzetbaar op glas, kozijnen, gevelbeplating, gevelreclame en zonweringen/zonnecellen.

Voordelen osmosebewassing

  • Optimale schone en diepe reiniging doordat zelfs tot in de poriën van het oppervlak wordt gewassen. Werkt streep- en vlekloos zonder raamwissen, ook bij zonnig weer.
  • Osmose is een 100% milieuvriendelijke behandeling. Er wordt enkel gewerkt met water.
  • De werkzaamheden worden vanaf de grond uitgevoerd.
  • Osmosebewassing heeft een direct positief effect op het onderhoud van uw woning/gebouw. Uw kozijnen en beplating blijven onbeschadigd en gaan jaren langer mee. Bij regelmatige bewassing kan er ook geen verwering plaatsvinden.
  • Met osmosebewassing kan tot op 15 meter hoogte gewassen worden. Bijna iedere plek is bereikbaar.
  • Osmosebewassing is perfect inzetbaar voor zowel glas, gevelreclame, gevelbeplating, zonnemodules etc.
  • De behandelde oppervlakten blijven langer schoon omdat osmosewater geen residu achterlaat.
  • Osmosebewassing op hoogte is een goedkoper alternatief doordat hoogwerkers niet altijd hoeven worden ingezet.

Bent u geïnteresseerd in een maatwerkofferte voor uw project? Vult u dan het contactformulier, welke u kunt vinden onder onze contactgegevens, in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.